Tee ympäristöystävällisiä ratkaisuja ja ole osa positiivista muutosta

Antalis on luonut suurkuvamateriaaleja varten Green Star System™ -luokituksen auttamaan sinua paremmin ymmärtämään eri tuotelajien vaikutuksia ja sen myötä tekemään parempia päätöksiä tulevaisuudessa.

Miksi uusi järjestelmä?

Tässä monimutkaisessa "mikä on ympäristöystävällistä ja mikä ei" -väitteiden ja oletusten maailmassa on helppo eksyä kaikkeen hälinään.

Mutta meillä ei ole varaa hämmentyä! Meidän on luotettava päätöksentekoon. Meidän on voitava luottaa tosiasiallisiin ja puolueettomiin keinoihin mitata kestävän kehityksen mukainen taso jokaisen ostamamme tuotteen osalta.

Visuaalisen viestinnän alalla tällainen järjestelmä on jo pahasti myöhässä.

 

GSS-Matrice.jpg

Mitä me mittaamme?

Kuten hotelleissa, tähtiluokitus ei perustu emotionaaliseen tunteeseen tai jonkun parhaisiin arvauksiin. Se perustuu voimakkaasti tiukkoihin kriteereihin, jotka mitataan huolellisesti ja johdonmukaisesti.

Samalla tavalla Green Star System™ analysoi selkeästi määritellyt mittarit kahden avainparametrin osalta: raaka-aine ja sen elinkaaren loppu.

 

 

Raaka-aine

Puhtaista fossiilisista polttoaineista - lähinnä muoveista - valmistetuille materiaaleille annetaan alhaisemmat pisteet, kun taas uusiutuville materiaaleille annetaan korkeammat pisteet ja kierrätysmateriaaleista valmistetuille tuotteille vielä korkeammat pisteet.

Tuotteet voidaan valmistaa kierrättämättömistä / neitsyt-raaka-aineista tai aikaisemmin käytetyistä kierrätetyistä materiaaleista, jotka ovat sitten läpikäyneet prosessin uuden tuotteen muodostamiseksi.

Raaka-aineet voivat tulla joko fossiilisista tai mineraalisista lähteistä (ei uusiutuvia) tai uusiutuvista / biohankituista lähteistä.

Neljä vaihtoehtoa:

KIERRÄTTÄMÄTTÖMÄT FOSSIILISET POLTTOAINEET ovat hiilivetyjä; pääasiassa hiili, polttoaine tai maakaasu, joka ei ole peräisin kasvilähteistä - valmistettu kierrättämättömästä / neitsyt-raaka-aineesta

KIERRÄTTÄMÄTTÖMÄT UUSIUTUVAT & BIOHANKITUISTA LÄHTEISTÄ, perustuu fotosynteettiseen alkutuotantoon, on peräisin kasvilähteistä - valmistettu kierrättämättömästä / neitsyt-raaka-aineesta

KIERRÄTETYT FOSSIILISET POLTTOAINEET, on käytetty aiemmin ja sitten läpikäynyt prosessin uuden tuotteen muodostamiseksi.

• KIERRÄTETYT UUSIUTUVAT & BIOHANKITUISTA LÄHTEISTÄ, on käytetty aiemmin ja sitten läpikäynyt prosessin uuden tuotteen muodostamiseksi.

 

 

Elinkaaren loppu

Tässä tarkastellaan, miten tuotetta käsitellään käytön jälkeen. Onko sitä esimerkiksi vaikea kierrättää? Sisältääkö se vaarallisia aineita, jotka eivät ole EU:n REACH-asetusten mukaisia?

 

• MATALA KIERRÄTETTÄVYYS - Tuotetta on erittäin vaikea kierrättää joko perustavanlaatuisten suunnittelukysymysten tai erityisen jätevirran puuttumisen vuoksi. Tämä pätee monikomposiittimateriaaleihin tai materiaaleihin, jotka sisältävät muita aineita, esim. lisäaineita ja liimoja.

• KESKITASON KIERRÄTETTÄVYYS - Raaka-ainetta on vaikea kierrättää, koska Euroopan unionissa ei ole erityistä jätevirtaa. Tämä pätee muoveihin, jotka on valmistettu yksimateriaalisista polymeereistä kuten PVC:stä ja PUR:sta.

• KORKEA KIERRÄTETTÄVYYS - Muovijätteen talteenottamiseksi ja materiaalin jälleenkäsittelyksi hyödyllisiksi tuotteiksi on käytössä erittäin tehokas menetelmä. Yleisiä esimerkkejä ovat PET, PP ja PE.

REACH - Euroopan unionin antama asetus ihmisten terveyden ja ympäristön suojelun parantamiseksi myrkyllisiin kemikaaleihin liittyviltä riskeiltä.

 

 

Tänään - kunniamerkki

Vastuullisen toiminnan toteuttaminen on kriittistä, mutta on myös hyvä pystyä osoittamaan vastuullisuus. Loppujen lopuksi nykypäivän kuluttajat ja ajattelijat vaativat oikeutetusti edistystä. Käyttämällä korkeamman luokituksen tuotteita voit näyttää tuloksia sekä todistaa asiakkaillesi ja sidosryhmillesi, että olet toteuttanut mielekkäitä toimia ympäristöjalanjälkesi pienentämiseksi.

eShop-nettikaupastamme löydät Green Star System™ -luokituksen kaikille visuaalisen viestinnän tuotteillemme. Nyt voimme yhdessä osoittaa ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot asiakkaillesi.

 

 

Huomenna - alan standardi?

Tänään sovellamme Green Star System™ -luokitusta koko tuotevalikoimaamme. Tulevaisuudessa toivomme sitä laajennettavan edelleen muihin kumppaneihin ja toimittajiin ja jopa otettavan käyttöön alan standardina.

 

Ota yhteyttä! Asiantuntijamme ovat valmiita keskustelemaan tarpeistasi sekä arvioimaan sovelluksesi ja käyttämäsi tuotteet ja suosittelemaan parhaita vaihtoehtoja onnistuneen siirtymän aloittamiseksi.