Designpaperit, Paperit, Uutiset ja tapahtumat, Blogit, Uutiset, Paperituutiset, Lehdistötiedotteet, 2022, Designpaperit, Painettu viestintä, Brändit

Antalis lanseeraa Creative Powers Awards -painotyökilpailun

14 maaliskuuta 2022 —
Tulosta
News-banner-ACPA.jpg

Osallistu uuteen Antalis Creative Power Awards -painotyökilpailuun 1.3.-31.5.2022 välisenä aikana, niin voit hyötyä laajasta näkyvyydestä ja useista palkinnoista. Kilpailuun voit osallistua tietyille Antaliksen papereille ja kartongeille painetuilla töillä, jotka ovat valmistuneet 1.1.2021 - 31.5.2022 välisenä aikana.

Osallistu uuteen Antalis Creative Power Awards -painotyökilpailuun 1.3.-31.5.2022 välisenä aikana, niin voit hyötyä laajasta näkyvyydestä ja useista palkinnoista. Kilpailuun voit osallistua tietyille Antaliksen papereille ja kartongeille painetuilla töillä, jotka ovat valmistuneet 1.1.2021 - 31.5.2022 välisenä aikana.

Paperinvalinta on luova teko!

Vaikka olemme kaikki paperin ja printin ystäviä, olemme tietoisia myös siitä, että digitaalinen viestintä jakaa yhä enenevässä määrin intohimoamme graafiseen suunnitteluun. Antalis Creative Power Awards -kilpailun myötä pyrimme nostamaan esiin luovuuttasi ja osaamistasi sekä korostamaan korkealaatuisen painetun viestinnän tehoa. Tätä kautta on myös tilaisuus kouluttaa suunnittelijoita ja painajia sekä jakaa tietoa uusimmista trendeistä. 

 

Konsepti

Haluamme esitellä maailmalle hienoimpia projekteja ja siinä meitä auttaa yhteistyömme toimituksellisen kumppanimme - The Brand Identityn - kanssa, jonka koko alan kattava digitaalinen ulottuvuus tarjoaa työllesi tunnustusta välittömästi. Antalis Creative Power Awards -kilpailussa on neljä kategoriaa, joissa arvioidaan suunnittelua, paperinvalintaa ja toteutusta. Lisäksi kilpailussa jaetaan kolme erikoispalkintoa, joiden tarkoituksena on korostaa painajien ja suunnittelijoiden luovuutta ja sitoutumista.

Näillä neljällä kategorialla toivomme inspiroivamme maailmaa yli 35 maassa ja 3 mantereella. Haluamme saada sinut tutustumaan erilaisiin graafisiin trendeihin, painoefekteihin ja erilaisiin tapoihin käyttää paperia. Nämä kategoriat ovat avoimia kaikille korkealaatuisille papereillemme valmistetuille painoprojekteille - niin designpapereille, kierrätyspapereille, kartongeille kuin erikoispapereillekin toteutettuina. Suomesta kilpailuun hyväksytään painotyöt, joissa on käytetty seuraavia Antalikselta ostettuja papereita tai kartonkeja: Conqueror, Curious Collection, Invercote, Keaykolour, MetsäBoard, Nautilus, Olin Design, Olin Origins, Pop'Set, Rives, Rives Sensation, Serimatt ja Terreus.

"Tuomaroidaksemme" projektisi, tai pikemminkin saadaksemme apua hienoimman/erottuvimman painotyön löytämiseen, olemme koonneet yhteen alansa huippuja paino- ja graafisen suunnittelun alalta, mukaan lukien yhteistyökumppanimme Hinderer + Mühlich ja Monotype sekä ESG-kumppanimme Positive Luxury.

 

ACPA-category-R&P.jpg

ACPA-category-M&I.jpg

ACPA-category-P&P.jpg

ACPA-category-BI&S.jpg

Paperinvalinta on luova ja aina merkityksellinen teko. Painotyösi herättää tunteita ja toiveita, mutta se voi myös heijastaa sitoutumistasi asiaan. Näin on myös luovuutesi kohdalla. Kolmella erikoispalkinnolla haluamme nostaa esiin luovan ajattelusi. Kaikilla suunnittelijoiden ja painajien valinnoilla on vaikutusta - oli kyse sitten asiakkaan erityisohjeisiin vastaavasta paperinvalinnasta, fontin vaihtamisesta toiseen painovärin kulutuksen vähentämiseksi tai painotyön koon mukauttamisesta paperihävikin välttämiseksi. Yhä useammat luovat henkilöt tekevät myös sivuprojekteja niiden asioiden puolesta, joihin he uskovat. Haluamme korostaa heidän työtään.

ACPA-Eco-conception.jpg

Eco Conception

Haluamme tuoda esiin painotöitä, joissa sidosryhmät pienentävät ympäristöjalanjälkeään vastuullisten paperiratkaisujen kautta, ekologisesta suunnittelusta ekologiseen painatukseen.

 

ACPA-Paper-Stories.jpg

Paper Stories

Mitä etua paperi tuo viestintäkampanjassa? Kuinka se voi täydellisesti vastata ohjeistusta? Mikä oli printtikampanjan vaikutus (myymälään tulijoiden määrä, ilmoittautumis-% jne.)?

ACPA-design-for-Good.jpg

Design for Good

Hyvän asian eteen tehdyt suunnittelut tulisi nostaa esiin - oli kyse sitten kansalaisjärjestöjen yhteiskunnallisia tai ympäristöasioita tukevista painotöistä tms.

ACPA-Print-ecxellence.jpg


Print Excellence

Print Excellence -erikoispalkinto voidaan antaa mille tahansa kilpailuun osallistuneelle projektille. Kaikki kilpailutyöt arvioidaan monilla eri kriteereillä, mukaan lukien painotyön toteutuksen taso. Tuomaristoon kuuluva printtiasiantuntija arvioi parhaimmiston valitut työt toiseen kertaan valitakseen niistä vaativimmat projektit, joissa erilaiset tehosteet yhdistyvät täydelliseen toteutukseen.

Tuomaristo

Olemme koonneet yhteen alan asiantuntijoita painajista brändäyksen ja ESG:n asiantuntijoihin, fonttisuunnittelijoihin sekä muottivalmistajiin. Tämä tuomaristo kokoontuu Pariisissa kesäkuun puolivälissä.

 

MOSAIQUE_JURY_SITE_4x4-min_600x.jpg

 

Finalistien palkinnot

Finaaliin valitaan 6 projektia/kategoria ja ne kaikki palkitaan. Projektin painaja saa Hinderer + Mühlich -voucherin muotille, arvo 400€. Suunnittelija tai suunnittelutoimisto saa puolestaan 1 vuoden ajaksi oikeuden Monotype-fonttitilauksiin, arvo n. 500€/kk.

Finalistit julkistetaan Antaliksen sosiaalisessa mediassa kesän mittaan. Lisäksi ne julkaistaan kilpailun päättymisen jälkeen julkaistavassa painetussa lehdessä. Joillakin projekteilla on myös mahdollisuus päästä The Brand Identityn valinnaksi ja siten tulla haastatelluksi ja esitellyksi sen kaikilla digitaalisilla alustoilla.

 

Voittajien palkinnot

Voittajat saavat paperitaiteilija Maud Vantourin käsityönä tekemän palkinnon. Sen lisäksi The Brand Identity haastattelee voittajia ja heidän projektinsa esitellään kaikilla The Brand Identityn sekä Antaliksen digitaalisilla alustoilla. Kategoriapalkintojen voittajat pääsevät nauttimaan Antaliksen järjestämästä huippuluokan illallisesta, joka kokoaa yhteen kaikki projektin sidosryhmät (painaja, suunnittelija, loppukäyttäjä). Erikoispalkinnon voittajat pääsevät osallistumaan 2 päivän vierailuun Euroopassa Arjowigginsin tehtaalla.

Myös luovien painotöiden painajilla ja suunnittelijoilla on mahdollisuus esitellä itsensä ja projektinsa kaikilla Antaliksen sosiaalisen median kanavilla.

 

1_rewards.jpg

2_Scotland.jpg

3_diner.jpg

4_partner.jpg

5_SM.jpg

6_TBI.jpg

7_mag.jpg

8_webinars.jpg

Yhteistyökumppanit & webinaarit

Teemme yhteistyötä alan johtavien kumppaneiden kanssa kilpailutöiden arviointiin sekä kestävään kehityksen webinaareihin liittyen.  Kumppanimme opastavat sinua matkalla kohti ekologisempia paino- ja brändäysprojekteja - ekologisesta suunnittelusta innovatiivisten preeglaus- ja foliointiratkaisujen valintaan. Järjestämme myös koulutuksen mikropreeglaukseen valmistautumisesta.

  • ECO-DESIGN TIPS FROM EXPERTS (Monotype, H+M, KURZ)
  • HOW TO SET-UP AN EMBOSSING PROJECT (H+M, painaja)
  • HOW TO BECOME A MORE SUSTAINABLE BRAND (Positive Luxury)
     
ACPA-HM.jpg

Hinderer + Mühlich on johtava maailmanlaajuinen muottien valmistaja graafiselle teollisuudelle (kuumafoliointi, preeglaus, mikrokuviointi ym.).

Heidän muoteillaan koristellaan papereiden pintoja vastaten haastavimpiinkin suunnittelu- ja toiminnallisuusvaatimuksiin.

ACPA-monotype.jpg

Monotype Fonts tarjoaa laajimman kokoelman palkittuja fontteja sekä yhteyden maailman halutuimpiin valimoihin ja kirjasinsuunnittelijoihin. Luovan työn ammattilaiset voivat siis käyttää vähemmän aikaa hallinnolliseen työhön ja keskittyä merkityksellisten brändikokemusten suunnitteluun.

ACPA-Positive-Luxury.jpg

Positive Luxury nopeuttaa ylellisyystuoteteollisuuden pyrkimyksiä kestävään kehitykseen sekä pitää asiakkaansa ajan tasalla kultturellisista ja taloudellisista muutoksista. Niiden avulla brändien, toimittajien ja jälleenmyyjien yhteistyötä tekevä yhteisö voi mitata, hallinnoida ja raportoida positiiviset nettovaikutuksensa ESG-indikaattoreissa.

 

Pysy kuulolla! Varmista, että seuraat meitä Facebookissa, Instagramissa tai LinkedInissä - näin et jää paitsi webinaareistamme!

Syötä sivustolle www.antaliscreativepowerawards.com tiedot Antaliksen papereille tekemästäsi painotyöprojektista, joka on valmistunut vuoden 2021 aikana tai vuonna 2022 ennen kilpailuajan päättymistä.

Muista deadline - 31.5.2022!