Inspiraatio, Kuluttajakokemus, Käyttökohteet, Pakkaaminen, Pakkaustoiminnan optimointi, Referenssit, Uutiset ja tapahtumat, Blogit, Esimerkkejä, Pakkausreferenssit, Asiakassegmentti, Pakkausasiantuntija, Ratkaisut

Kuinka pakkaussuunnittelu lisää tehokkuutta?

24 tammikuuta 2022 —
Tulosta
Reusable packaging

Asiakkaamme tarvitsivat älykkään pakkaussuunnittelun suojaamaan herkkiä, mittatilaustyönä valmistettuja kuorma-auton lamppuja. Näin vastasimme haasteeseen.

Asiakkaamme tarvitsivat älykkään pakkaussuunnittelun suojaamaan herkkiä, mittatilaustyönä valmistettuja kuorma-auton lamppuja. Näin vastasimme haasteeseen.

Asiakkaan haaste

Asiakas valmistaa mittatilaustyönä kahdenlaisia kuorma-auton lamppuja (yksi pyöreä ja yksi suorakaiteen muotoinen), jotka toimitetaan ulkoiselle viimeistelijälle ennen palautusta ja varastointia. Heijastimen vaurioitumisen välttämiseksi lamppuihin saa koskea vain niille määrätyistä kohdista, mikä osoittautui haasteeksi pakattaessa niitä kuljetusta varten.

Aikaisemmin lamput pakattiin polyeteenipusseihin ja asetettiin sitten kerroksittain laatikkoon. Ei ole yllättävää, että vahingot olivat korkeat, noin 30-40%. Asiakas pyysi Antalista auttamaan heitä löytämään pakkausratkaisun, joka tarjoaisi riittävän suojan ja varmistaisi kosketusten määrän pysyvän minimissä.

 

Antaliksen ratkaisu

Mittatilaustyönä valmistettu pakkaus, joka sisältää laserleikatun vaahtomuovin ja aaltopahvisen ulkopakkauksen.

 

1. Leikattu vaahto pitää useat pyöreät lamput paikallaan koskettaen vain turvallisia kosketuspisteitä.

foam-packaging-by-Antalis-Packaging.jpg

foam-base-layer-support-by-Antalis-Packaging.jpg

 

2. Kontaktit suuntautuvat vain määrättyihin kosketuspisteisiin, kun vaahtomuovinen pohjakerros tukee lamppuja yläkerroksen antaessa lisäsuojaa.

 

3. Viisi kerrosta lamppuja on pakattu mittatilaustyönä valmistettuun ulkopakkaukseen.

individual-lamp-being-placed-by-Antalis-Packaging.jpg

 

Photo-of-Alan-Stanley-account-manager-at-Antalis-Packaging.jpg

 

 

"SUUNNITELTU PAKKAUS, JOKA PYSTYI TARJOAMAAN RIITTÄVÄN SUOJAN MAHDOLLISIMMAN VÄHÄLLÄ KOSKETUSPISTEIDEN MÄÄRÄLLÄ, OLI TODELLINEN HAASTE."

Alan Stanley
Account Manager, Antalis Packaging

«Tämä oli monimutkainen suunnittelutoimeksianto. Suunnitella pakkaus, joka antaisi riittävän suojan kosketuspisteiden minimimäärällä, oli Antalis Smart Packaging Centerin suunnittelutiimille todellinen haaste. Ei kuitenkaan ollut epäilystäkään heidän tehtävästä suoriutumisesta. Asiakas ilahtui tuloksesta ja erityisesti siitä, että pakkaus on uudelleenkäytettävä, mikä auttaa edelleen parantamaan asiakkaan ympäristöjalanjälkeä.»

Prosessi

Antalis-pakkaustiimi ryhtyi kehittämään ratkaisua selkeän kehyksen avulla:

  • Tutkimus: Tehtiin käynti asiakkaan työpaikalla, jotta saatiin selkeä käsitys edessä olevista haasteista sekä vaatimuksen laajuudesta. Kaksi lamppua - yksi pitkä ja suorakaiteen muotoinen sekä yksi pyöreä -  joita voidaan koskettaa vain tietyistä kohdista vaurioiden välttämiseksi tai ne eivät toimi kunnolla. Siksi oli tärkeää, että kaikki ehdotetut uudet pakkaukset tarjoavat optimaalisen suojan mahdollisimman pienellä kosketusten määrällä. Näytteet vietiin Antalis Smart Packaging Centeriin avuksi suunnittelu- ja prototyyppivaiheessa.
  • Ehdotus: Uudelleenkäytettävät pakkauksen osat, jotka on valmistettu uudelleen käytettävästä, vahvasta ja kulutusta kestävästä vaahdosta, joka palautuu takaisin muotoonsa. Suorakaiteen muotoista lamppua varten vaahto leikattiin kosketuspisteisiin sopivaksi, mikä suojaa lampun ylä- ja alaosaa minimillä kosketusten määrällä. Pyöreät lamput on pakattu vaahtomuovikaukaloon, jossa on pyöreät pylväät, jotka pitävät lamppuja alapuolelta tukevasti paikallaan. Kaikki lamput pakataan sitten kerroksittain mittatilaustyönä valmistettuun aaltopahvilaatikkoon.
  • Testaus: Prototyyppi testattiin onnistuneesti ja asiakas oli tyytyväinen lopputulokseen.

Ratkaisun tuomat edut

Efficiency-icon

Tehokkuus

Lyhyempi pakkausaika.

Environmental-icon

Ympäristö

Uudelleenkäytettävä materiaali, joka vähentää käytettävien materiaalien ja jätteiden määrää. Vahingoittuneiden tuotteiden määrän väheneminen.

Cost-saving-icon

Kustannussäästöt

Käytettävän materiaalin määrän väheneminen, tuotevaurioiden väheneminen ja toimituskulujen aleneminen.

Palveluja

Smart Consult

 

smart consult logo

 

Autamme sinua optimoimaan kustannukset ja pakkausprosessin tehokkuuden.

Smart Tech Design

 

img-home-service-smart-technical.jpg

 

Luomme räätälöityjä, korkean teknologian ratkaisuja vastaamaan kaikkiin erityishaasteisiin.