Oletko eksyksissä sertifikaattien ja ympäristömerkkien viidakossa ?

Tuotteissamme ja palveluissamme käytetään monia sertifikaatteja ympäristömerkkejä. Löydät määritelmät alla olevista teksteistä.

Green-labels-banner.jpg

FSC.jpg

FSC® (Forest Stewardship Council)

The Forest Stewardship Council® (FSC®) on globaali voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on perustettu edistämään vastuullista metsänhoitoa maailmanlaajuisesti. FSC® määrittelee standardit, jotka perustuvat sovittuihin vastuullisen metsänhoidon periaatteisiin, joita ekologiset, sosiaaliset ja taloudelliset sidosryhmät tukevat. 

PEFC.jpg

PEFC™  (Programme for the Endorsement of Forest Certification)

PEFC-sertifikaatti takaa, että käyttämäsi paperi on valmistettu yksinomaan kestävästi hoidetuista metsistä tuotetusta sellusta noudattaen käytäntöjä, jotka ovat yhteensopivia metsävarojen suojelun ja asianomaisten väestöjen taloudellisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin kanssa.

PCF.png

PCF (Process Chlorine Free)

Paperi, joka on valmistettu ilman klooria kierrätetyssä valkaisuprosessissa.

EU.jpg

EU-YMPÄRISTÖMERKKI

EU-ympäristömerkki (EU Ecolabel) on Euroopan komission myöntämä eurooppalainen sertifikaatti, ja riippumattomat ja puolueettomat organisaatiot vastaavat sen soveltamisesta kansallisella tasolla. EU-ympäristömerkki takaa paperinvalmistuksessa erittäin alhaiset ympäristövaikutukset ilma- ja vesipäästöjen muodossa, vähäisemmän sähkönkulutuksen, paremman jätteidenkeruun ja parannetun jätteiden hyödyntämisen sekä ihmisten terveyteen liittyviä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

Svanen-logga-580x280

JOUTSENMERKKI

Joutsenmerkki eli Pohjoismainen ympäristömerkki (Nordic Swan) erottelee ympäristön kannalta parhaat tuotteet ja palvelut. Joutsenmerkityt tuotteet täyttävät tiukat kriteerit, jotka ottavat huomioon tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset. Jos haluaa painotuotteelleen Joutsenmerkin, on käytettävä Joutsenmerkin käyttöön oikeutettua kirjapainoa, joka painaa Joutsenmerkin kriteerit täyttävälle paperille.

Cradle to Cradle

 

CRADLE TO CRADLE

Maailmanlaajuinen standardi, joka keskittyy ympäristöystävällisten kiertotalouden tuotteiden sertifiointiin

Cradle to Cradle Certified on arvostettu merkki, joka perustuu viiteen vaatimusluokkaan: materiaalien terveys, tuotteiden kiertokulku, puhdas ilma ja ilmastonsuojelu, veden ja maaperän hoito sekä sosiaalinen oikeudenmukaisuus.