Antaliksen uudet pelisäännöt pakkaamiselle

Kolme kysymystä - vastaajana THILO KONIG, Packaging Director, Antalis Group

 

Thilo Konig from Antalis Packaging

Kuinka CSR vaikuttaa Antaliksen pakkausstrategiaan?

Tavoitteenamme on tulla maailman johtavaksi pakkaamisen jakeluyhtiöksi. Kestävä kehitys on olennainen osa strategiaamme. Työskentelemme kovasti pienentääksemme ympäristöjalanjälkeämme vähentämällä määriä ja markkinoimalla uudelleenkäytettäviä ja kierrätettäviä pakkauksia. Siihen sitoudumme johtavana yrityksenä, mutta sitoutumistamme ohjaavat myös asiakkaidemme odotukset. Tavoitteenamme on tarjota heille innovatiivisia ratkaisuja ja palveluja heidän omien kestävän kehityksen ohjelmiensa tukemiseksi.

Mitkä ovat CSR-strategianne avaintekijät?

Kaikki alkaa ostamisesta. Ajatuksena on rakentaa vahva kumppanuus strategisten toimittajiemme kanssa luodaksemme innovatiivisia pakkaustuotteita ja laitteita, jotka sopivat visioon. Kyse on ympäristöystävällisten vaihtoehtojen tarjoamisesta kaikissa pakkaamisen tuoteperheissä, mikä rikastuttaa tuotevalikoimaamme. Antrak®-alustamme mahdollistaa myös toimittajiemme hankinnan perusteellisen valvonnan. Toiseksi kyse on tuotekehityksestä. Tuotesuunnittelukeskuksissamme työskentelevät kehittäjät ovat sitoutuneet käyttämään älykkäitä malleja mahdollisimman pienellä määrällä materiaalia vaarantamatta tuotteen suojaamista. Kolme R:ää (Reduce, Reuse, Recycle - vähennä, käytä uudelleen, kierrätä) innostaa kehittäjiä tarjoamaan asiakkaillemme vastuullisempia huippuluokan pakkausratkaisuja. Lopuksi, Antalis on mukana muissa hankkeissa, kuten toimipisteidemme sertifioinnissa laadunhallintastandardien (ISO 9001), ympäristöhallintastandardien (ISO 14001) ja energianhallintastandardien (ISO 50001) mukaisesti.

Vaikuttaako tämä visio vastuullisuudesta siihen tapaan, jolla Antalis lähestyy asiakkaita?

Ehdottomasti. Yksi Antaliksen ensisijaisista tavoitteista on tarjota innovatiivisia palveluja ja työkaluja asiakkaitaan tukemaan koko palveluketjussa (jalanjälkilaskuri, jätehuoltopalvelut jne.). Tarjoamme digitaalisia ja online-työkaluja asiakkaidemme toiminnan tehostamiseksi. Vastuullisuus on täydellinen paketti, joka noudattaa toimintamme vision ydintä.