Inspiraatio, Referenssit, Trendit, Vinkit, Uutiset ja tapahtumat, Blogit, Uutiset, Asiakassegmentti, Pakkausasiantuntija

Neljä vinkkiä ympäristövastuulliseen pakkaamiseen

03 helmikuuta 2023 —
Tulosta
Top 4 ideas for eco-friendly packaging

Pakkaus on ympäristöhaasteiden edessä. Ympäristöjalanjäljen pienentämiseksi on tehtävä vastuullisempia tuotteita ja valittava kestäviä pakkausratkaisuja. Mutta miten voit siirtyä ympäristöystävällisiin pakkauksiin tuotteidesi suojaamiseksi? Niiden ympäristövaikutusten vähentämiseksi on monia ratkaisuja.

Pakkaus on ympäristöhaasteiden edessä. Ympäristöjalanjäljen pienentämiseksi on tehtävä vastuullisempia tuotteita ja valittava kestäviä pakkausratkaisuja. Mutta miten voit siirtyä ympäristöystävällisiin pakkauksiin tuotteidesi suojaamiseksi? Niiden ympäristövaikutusten vähentämiseksi on monia ratkaisuja.

Mitä on ympäristöystävällinen pakkaaminen?

Ympäristöystävällinen pakkaaminen on yleisesti kestävän kehityksen mukaista pakkaamista. Se voi auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja tuottamaan huomattavasti vähemmän jätettä, mikä on tärkeä osa planettamme suojelua. Koska ympäristöystävälliselle pakkaukselle ei ole virallista määritelmää, oikeilla kysymyksillä saat tietää, onko pakkauksesi riittävästi kestävän kehityksen mukainen.

 

Mistä tunnistat ympäristöystävällisen pakkauksen?

Tunnistaaksesi ympäristöystävällisen pakkauksen, kysy tai pyydä toimittajaasi kysymään oikeat kysymykset.

1. Onko materiaali uusiutuvaa tai kierrätettyä? Uusiutuva materiaali on valmistettu luonnonvaroista, jotka korvautuvat käytön ja kulutuksen jälkeen sukupolvesta toiseen.

2. Onko pakkaus uudelleenkäytettävissä tai kierrätettävissä? Kierrätettävä pakkaus voidaan kerätä, käsitellä ja palauttaa käyttöön raaka-aineena tai tavarana. Pakkauksen kierrätettävyys riippuu sen luonteesta ja koostumuksesta. Esimerkiksi monomateriaali soveltuu kierrätykseen paremmin.

3. Onko sillä pieni hiilijalanjälki? Mm. valitsemalla sopivan kalvon, käyttämällä oikeita koneita ja pienentämällä laatikon kokoa autat pienentämään hiilijalanjälkeäsi.

4. Mukautuuko pakkaus tuoteen kokoon? Räätälöidyt pakkaukset ovat paras tapa mukauttaa pakkaus ja vähentää pakkausmateriaalin kulutusta.

 

Pitkä elinkaari ympäritöystävälliselle pakkauksellesi

Tarkista koko arvoketjusi, jotta kestävän kehityksen mukaiset pakkaukset ovat mahdollisia ja pääset ottamaan askeleita kohti ympäristöystävällistä ja innovatiivista pakkausratkaisua tuotteillesi.

  • Hankinta on ensimmäinen askel. Suosi aina kestävän kehityksen mukaisia raaka-aineita tai innovatiivisia materiaaleja ympäristöystävällisessä pakkauksessa. Valitaksesi oikean raaka-aineen suosi uusiutuvia materialeja kuten FSC- tai PEFC-sertifioituja puupohjaisia materiaaleja tai kierrätettäviä materiaaleja esim. PE- tai PP-kestomuovit. Ympäristöystävälliseen pakkaukseesi voit valita myös kierrätettyjä materiaaleja kuten paperi tai kartonki sekä kierrätysmuoviratkaisut.

 

4-ideas-for-eco-friendly-packaging-BODY-1.jpg

 

  • Suunnittelu on paras tapa mukauttaa pakkaus tuotteeseen ja välttää ylipakkaamista. Koska tyhjä tila ja ylimääräinen pakkausmateriaali turhauttavat kuluttajia ja luovat negatiivisen brändikokemuksen, paranna asiakaskokemusta valitsemalla oikea pakkaus oikealle tuotteelle. Vuosittain voitaisiin säästää 46 mrd dollaria maailmanlaajuisesti logistiikkakustannuksissa poistamalla tyhjät tilat pakkauksista, kertoo The Empty Space Economy (Forbes Insights 2018). Insinöörien suunnittelemat räätälöidyt pakkauslaatikot mahdollistavat säätämisen vaadittuun vähimmäiskokoon ja vähentämään tyhjiä tiloja. Pienempi ja kevyempi pakkaus vähentää myös toimituskuluja ja polttoaineen kulutusta. 

 

  • Jos haluat ympäristöystävällisemmän kuljetuksen, miksi et ajattelisi globaalisti ja toimisi paikallisesti? Pakkauksesi paikallinen tuotanto on sosiaalinen, taloudellinen ja kestävä tapa vähentää liikenteen ympäristöjalanjälkeä ja kuljetusajoneuvojen polttoaineen kulutusta. Kokonaiskoon pienentäminen sekä pakkausten painon (ks. yllä) ja kuormauksen optimointi vähentävät myös ajoneuvojen määrää ja niiden hiilidioksidin tuottoa. Pienempiä ja kevyempiä paketteja on helpompi toimittaa. Ja jos raaka-aine on myös paikallisesti tuotettua, se on entistäkin ympäristöystävällisempää!

 

  • Tehokas kierrätettävyys on ympäristöystävällisten pakkausten lopullinen tavoite. Keskity kierrätettäviin monomateriaaleihin sekä biohajoaviin, kasvipohjaisiin ja muihin ympäristöystävällisiin vaihtoehtoihin pakkausten integroimiseksi toimitusketjun kiertoon. Jotkut materiaalit hajoavat biologisesti nopeammin kuin toiset. Hanki tarkat kierrätystiedot CSR-asiantuntijoilta varmistaaksesi, että tuotteesi kerätään ja lähetetään tehokkaasti talteenottolaitokseen lajittelua ja puhdistusta varten jalostettavaksi materiaaleiksi, joita voidaan käyttää raaka-aineiden tavoin tuotannossa.

 

Trash

Kuinka suojelemme tulevaisuutta?

Pandemian seurauksena kestävän kehityksen mukaisten pakkausratkaisujen tärkeyttä on mahdotonta sivuuttaa. Useimmat yritykset ja brändit ottavat huomioon kuluttajien vaatimuksen ympäristöystävällisemmistä pakkauksista. Yli kaksi kolmasosaa kuluttajista sanoo maksavansa enemmän pakkauksista, joilla on vähemmän ympäristövaikutuksia. Iso-Britanniassa 50 % kuluttajista ilmoitti vuonna 2020 jo vaihtaneensa tuotemerkkiä pakkauksiin liittyvien huolenaiheiden vuoksi.* Siksi pakkausteollisuuden nykyistä lineaarista mallia tulisi tarkistaa.

Tämän vuoksi Antalis pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan tilanteen parantamiseen hankkimalla kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja vastuullisilta toimittajilta, suunnittelemalla ympäristöystävällisiä ratkaisuja ja vähentämällä hiilidioksidipäästöjä koko arvoketjussa.

 


* Viimeisimmän McKinseyn pakkausta koskevan tutkimuksen 2020 mukaan https://www.mckinsey.com/business-functions/marketing-and-sales/our-insights/meet-the-next-normal-consumer

LUE UUSI WHITE PAPER

Inspiraatioita
innovatiiviseen
ympäristöystävälliseen
pakkaamiseen

VINKIT, CASE STUDYT, YM.
20 SIVUA

Lataa pdf
Ympäristöystävällinen pakkaaminen