Inspiraatio, Kuluttajakokemus, Käyttökohteet, Pakkaustoiminnan optimointi, Uutiset ja tapahtumat, Uutiset, Esimerkkejä, Pakkausreferenssit, Pakkausasiantuntija

Kuinka optimoida brändikokemus ja logistiikka?

08 marraskuuta 2022 —
Tulosta
Pile of Pen Store yellow packaging boxes

Antaliksen asiakas, Pen Store, on luovien tarvikkeiden online-jälleenmyyjä. He halusivat uusia pakkauksia, jotka olisivat helpompia käsitellä ja uuden graafisen ilmeen mukaisia. Vastasimme haasteeseen.

Antaliksen asiakas, Pen Store, on luovien tarvikkeiden online-jälleenmyyjä. He halusivat uusia pakkauksia, jotka olisivat helpompia käsitellä ja uuden graafisen ilmeen mukaisia. Vastasimme haasteeseen.

Asiakkaan haaste

Pen Store'n aiempi pakkausratkaisu oli aikaavievä pakkausprosessissa. Heillä oli prosessi, joka vaati henkilökuntaa sulkemaan pakkaukset manuaalisesti teipillä – mikä kesti kauan eikä ollut ergonomian kannalta optimaalinen. Siksi he tarvitsivat uuden pakkausratkaisun, jota oli helpompi käsitellä ja joka sopisi myös heidän uuteen graafiseen ilmeeseensä.

 

stack of branded packaging designed in a corrugated cardboard

Antaliksen ratkaisu

Pen Store'n pakkausprosessin tehostamiseksi valittiin laatikko liimatulla aaltopahvilla, mikä eliminoi teipin käytön. Uudet laatikot on varustettu myös Peel & Seal -ratkaisulla, joka helpottaa laatikon avaamista ja sulkemista. Laatikon teippausvaiheen poisto on Pen Store'n etu, mutta se parantaa myös asiakaskokemusta. Lisäksi laatikot on viimeistelty lakalla optimaalisen tulostuslaadun ja kitkavaurioiden suojaamiseksi. 

photo of Jacob Bergström Fonder and CEO of Pen Store

 

"Uudet pakkaukset edistävät positiivista asiakaskokemusta ja vahvistavat brändiprofiiliamme. Älykkään suunnittelun ansiosta pakkausprosessi on lyhentynyt, mikä on parantanut myös kustannustehokkuutta"


Jacob Bergström
Founder and CEO, Pen Store

Uusi pakkaus on suunniteltu kustannustehokkaaksi ja luomaan paremman asiakaskokemuksen:

  • Pakkaus on räätälöity PostNordsin standardien mukaan kuljetusvaihtoehdoille "Varubrev" ja "MyPack". Tämä tarkoittaa, että heidän lähetyksensä ovat kustannusoptimoituja, koska he maksavat vain lähettämänsä paketin koosta.
  • Graafisen ohjeistuksen mukaisesti laatikossa on keltainen ulkopinta, jossa musta logo näkyy joka puolelta. Tämä parantaa asiakaskokemusta – tämän Pen Store huomasi nopeasti, kun asiakkaat esittelivät kokemuksiaan sosiaalisessa mediassa.
  • Prosessin optimoimiseksi entisestään Antalis varastoi nyt Pen Store'n laatikoita ja huolehtii niiden täytöistä. Ennen tätä Pen Store joutui olemaan tekemisissä useiden toimittajien kanssa ja suunnittelemaan tilaukset itse. Heillä oli myös pääomaa tarpeettomasti sidottuna varastointiin.
social media post of pen store packaging
view of pen store packagings in a warehouse
zoom on packagings

"Pidämme nyt Pen Store'n varastot Jordbrossa, millä vältetään tilausten suunnittelun hässäkkä. Nyt heillä on vain yksi toimittaja, yksi toimitus!"

Magnus Ågren
Packaging Expert, Antalis
 

Prosessi

Antalis-pakkaustiimi ryhtyi kehittämään ratkaisua selkeän kehyksen avulla:

  • Tapaa asiakas ymmärtääksesi heidän vaatimuksiaan ja puhuaksesi heidän tuotteistaan
  • Keskustelua tarpeisiin perustuvasta rakenteesta ja grafiikasta 
  • Valmistetaan prototyyppi ja ratkaisu hyväksytetään asiakkaalla
     

Edut

brand recognition pictogram

Brändin tunnistettavuus

Pakkaus näkyy kaukaa heijastaen uutta graafista ilmettä ja parantaen asiakaskokemusta.

time saving pictogram

Ajan säästö

Uusi pakkauspohja ja suljenta mahdollistavat nopeamman pakkausprosessin.

cost effective pictogram

Uudelleenkäyttö

Pen Store säästää arvokaassa varastopaikassa ja optimoi toimituskulut.

Tarjotut palvelut

Antalis Packaging Smart Consult logo

Oikealla asiantuntemuksella ja ohjauksella pystyimme optimoimaan pakkausprosessin.

Antalis Packaging Smart Design logo

Pakkaus päivitettiin houkuttelevalla painatuksella, mikä parantaa asiakaskokemusta.