Pakkausasiantuntija, Esimerkkejä

Kuinka optimoida tehtaan pakkaamo hyödyntämään pakkauslinjan kaikkia mahdollisuuksia?

10 lokakuuta 2021 — Pakkaaminen, pakkausprosessin optimointi
Tulosta
Optimise a packaging plant

Johtavan elintarvikemyymäläryhmän tukkukauppa etsi uusia tapoja optimoida pakkaamonsa ja hyödyntää pakkauslinjansa kaikkia mahdollisuuksia samalla ylläpitäen päivittäin lähetettävien 2000 kuormalavan turvallisuutta.

Johtavan elintarvikemyymäläryhmän tukkukauppa etsi uusia tapoja optimoida pakkaamonsa ja hyödyntää pakkauslinjansa kaikkia mahdollisuuksia samalla ylläpitäen päivittäin lähetettävien 2000 kuormalavan turvallisuutta.

Asiakkaan haaste

Tehdasta laajennettiin vuonna 2012 kahdella täysin automaattisesti pyörivällä pakkauskoneella ja tavaroiden ulkovarastolla. Vaihtoehtojen puuttuessa pakkauslinjojen toimintaa oli jatkettava samalla kiristekalvolla, jota käytettiin ennen tehtaan laajennusta.

Blog-N1-expert-FI_960x505_C.jpg

Kuormayksiköiden kiinnitys oli siis taattu, mutta uuden laiteteknologian mahdollisuuksien hyödyntäminen oli kaukana. Vuosittainen kalvonkulutus oli vaikuttavat 212 tonnia.

Antaliksen ratkaisu

Kuormayksikön kiinnityksen laatu tarkistettiin ja määriteltiin vähimmäisvaatimukseksi. Tuotepäällikkö optimoi järjestelmät laajojen testien ja säätöjen avulla varmistamaan täydellisen vuorovaikutuksen asiakkaan tuotteen, uuden kalvon ja laiteteknologian välillä.

Kalvon kulutus lavaa kohti voitiin siten vähentää 340 grammasta 200 grammaan. Samalla kuormayksikön kiinnitys todella parani, kun taas prosessin luotettavuus säilyi optimaalisesti taattuna. Tämän seurauksena kalvon vuotuinen kysyntä väheni - uskokaa tai älkää - 88 tonnilla.

Prosessi

  • Alustava keskustelu asiakkaan kanssa ja vaatimusten määrittely (esim. kuorman kiinnitys on taattava)
  • Laitteiden laajat testit (erilaiset koneen asetukset, erilaiset kalvot jne.)
  • Parhaan ratkaisun esittely ja siten projektin valmistuminen

Edut

blog-N6-3.jpg

KUSTANNUSSÄÄSTÖT

Kustannukset alenivat, koska käyttökelpoisia metrejä rullaa kohden tuli lisää ja kalvon kulutus lavaa kohti aleni merkittävästi 38%:lla (yli EUR 150,000.00).

blog-N6-4.jpg

TILANSÄÄSTÖ

Käyttämällä ohuempaa kalvoa ja useampia käyttökelpoisia metrejä rullaa kohden, rullanvaihtoja on vähemmän ja varastotilan tarve vähenee valtavasti.

blog-N6-5.jpg

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS

Kalvon kulutuksen väheneminen 40%:lla pienensi CO2-päästöjä n. 205 tonnilla vuodessa.

Käytetyt palvelut

Kustannusten ja pakkaustehokkuuden optimointi.

Kulutuksen vähentäminen oikeilla koneasetuksilla.

Kuormayksikön turvallisuuden varmistaminen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit