FAQ - Palautukset ja reklamaatiot

Katso ohesta useimmin esitettyjä kysymyksiä ja niihin Antaliksen vastaukset.

Asiakaspalvelumme palvelee maanantaista perjantaihin klo 8.00 - 16.00.

Voit ottaa yhteyttä soittamalla tai sähköpostitse:

0201 800 200 | Paperit
0201 800 255 | Pakkaaminen
0201 800 254 | Suurkuva

asiakaspalvelu@antalis.com

Palautukset
Ostajalla ei ole oikeutta palauttaa tilaamaansa virheetöntä tavaraa. Myyjän suostumuksella voi kuitenkin palauttaa avaamattomat, myyntikelpoiset tuotteet 14 päivän sisällä toimituspäivämäärästä. Palautusoikeus on vain varastotilaustuotteilla (ei keskusvarasto- ja tehdastilaustuotteilla). Palautusveloitus 35€.

Korvausvastuu
Myyjän vastuu tuotteen laatuvirheen, toimituksen viivästymisen tai muun vastaavan syyn perusteella rajoittuu enimmillään tilauksen arvoon; niin sanottuja välillisiä kustannuksia ei korvata.

Lisätietoa
Myynti- ja toimitusehdot
Yleiset toimitusehdot

 

Ota yhteyttä myyjään. Jos hän antaa luvan palautukseen, ota yhteys asiakaspalveluun. Sieltä saat tarkemmat toimintaohjeet.

Huomioithan kuitenkin, että
​ostajalla ei ole oikeutta palauttaa tilaamaansa virheetöntä tavaraa.
- palautusoikeus on vain varastotilaustuotteilla (ei keskusvarasto- ja tehdastilaustuotteilla). 

- myyjän suostumuksella ostajalla on oikeus palauttaa avaamattomat, myyntikelpoiset tuotteet 14 päivän sisällä toimituspäivämäärästä. 

Palautusveloitus on 35 €.

Jos huomaat toimitusta vastaanottaessasi tuotteiden olevan vaurioituneita, toimi seuraavasti:

1. Älä allekirjoita rahtikirjaa ennen tarkistusta!
2. Tarkista, vastaako rahtikirjaan merkityt tiedot lavojen/kollien lukumäärää.
3. Tarkista lähetyksen kunto huolellisesti.
4. Ilmoita kuljettajalle selkeästi, jos kuljetuksessa on huomautettavaa. Kiire ei ole syy olla tekemättä huomautusta rahdinkuljettajalle.
5. Merkitse yhdessä kuljettajan kanssa rahtikirjaan (myös kuljetusyhtiölle jäävään kappaleeseen) varauma eli huomautus, jos huomaat poikkeamia toimituksen kunnossa tai siitä puuttuu tavaraa tms. Varauma voi olla esim. ”vaurioitunut 2 laatikkoa” tai ”puuttuu 1 lava”. Sähköisessä kuittauksessa varauma tehdään kuljettajan kanssa suoraan kapulaan. Vauriotilanteissa kuljettaja ottaa päätteellään kuvat vaurioista.
6. Allekirjoita rahtikirja vasta näiden tarkastusten ja varaumien tekojen jälkeen.
7. Varmista, että saat kuljettajalta tositteen varauksesta (rahtikirjakopio tai tuloste). Säilytä tosite, kunnes reklamaatiosi on käsitelty.
8. Ilmoita poikkeamasta Antalikseen mahdollisimman pian. Piilovaurioiden osalta ilmoitus tulee tehdä seitsemän (7) päivän kuluessa.
9. Sovi Antaliksen kanssa vahingoittuneiden tavaroiden säilytyksestä, sillä ne tulee säilyttää kunnes rahdinkuljettaja antaa korvauspäätöksensä.

Mikä on varauma?
Varauma tarkoittaa rahtikirjaan (sähköiseen tai tulostettuun) tehtävää lakisääteistä huomatusta poikkeavista toimituksista. Varauma tehdään, jos vastaanotettaessa toimituksessa havaitaan ulkoisia vaurioita tai poikkeava määrä lavoja/kolleja.

Miksi varauma tulee tehdä?
Antalis haluaa kehittää logistista palveluketjua yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa ja varmistaa, että asiakkaat saavat toimituksensa tilauksiaan vastaavina. Varaumien teko onkin erittäin tärkeää, jotta toimitusten poikkeamien käsittely saadaan mahdollisimman sujuvaksi. Tiekuljetussopimuslaki määrää tavaran vastaanottamisen ehdot, joihin kuuluu varauman ilmoittamisen lisäksi mm. rahtikirjan minimisisältö ja toimituskuittauksen vaatiminen. Ilman varaumaa on mahdotonta todentaa, että lähetys on vastaanottohetkellä poikennut rahtikirjan tiedoista, jolloin rahdintuojaa ei voida pitää vastuullisena toimituksen puutteellisuudesta. 

Piilovaurio
Jos vauriota ei pysty päälle päin huomaamaan vaan vasta pakkauksen avauksen jälkeen, kyseessä on piilovaurio. Tällaisessa tapauksessa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme:

0201 800 200 | Paperit
0201 800 255 | Pakkaaminen
0201 800 254 | Suurkuva

asiakaspalvelu@antalis.com