Ympäristö

ratp_220x236.jpg

 

RATP valitsi Antaliksen kierrätyspaperit

RATP on maailman viidenneksi suurin julkisen liikenteen yritys. Tämä kestävän kuljetuksen avaintoimija laajentaa kestävän kehityksen sitoutumistaan viestintäpalveluihinsa käyttämällä ympäristöystävällistä paperia yrityksen erilaisissa viestintätarpeissa (vuosikertomukset, talousraportit, esitteet…). Yritys valitsikin Antaliksen valikoimaan kuuluvan Cocoonin, 100 % kierrätyskuidusta valmistetun erittäin valkoisen paperin kaikkiin julkaisuihinsa sen vahvan ympäristövaikutuksen ja erinomaisen tulostusjäljen ansiosta.

Cocoon logo

”Cocoon on erittäin miellyttävän tuntuinen ja se antaa myös rahalle hyvää vastinetta. Kun nämä ominaisuudet yhdistetään sen positiivisiin ja CSR-strategiamme linjan mukaisiin ympäristövaikutuksiin, Cocoon-paperivalikoima on ihanteellinen valinta tukemaan palvelujamme”, totesi yrityksen viestinnästä ja CSR-raportoinnista vastaava Ariane Ramboer. ”Sen lisäksi olemme vaikuttuneita tämän paperin laadusta, sillä jopa tummat valokuvat toistuivat täydellisesti. Olen saanut sisäisesti vain positiivista palautetta – jopa niin paljon, että muutkin viestintätiimimme käyttävät nykyään Cocoonia”.

RATP:n yritysviestintäpalvelu jatkaa mm. toiminta- ja talousraporttien painamista, sillä näitä strategisia asiakirjoja käsitellään usein henkilökohtaisesti avainlukuja ja valittuja tietoja tutkien messuilla ja muissa tilaisuuksissa. Sen lisäksi tällaisia julkaisuja on helpompi lukea painetussa muodossa kuin ruudulta.  

Paperi valitaan myös yrityksen sosiaali-, talous- ja palveluesitteiden materiaaliksi. ”Jokaiseen julkaisuumme halusimme yksinkertaisen ja tyylikkään paperin, jolla on hyvä bulkki. Cocoon täyttää hienosti kaikki nämä kriteerit. Toinen merkittävä etu on, että tämä paperi on valmistettu Ranskassa”. Antaliksen nettisivuilla käytettävissä ympäristölaskuri, joten RATP voi nopeasti nähdä, kuinka paljon luonnonvaroja säästyy kierrätyspapereita käyttämällä.

 ”Paperi on oleellisen tärkeä tekijä kattavassa CSR-politiikassa”, painottaa Antalis France’n toimitusjohtaja ja Antaliksen Länsi-Euroopan toimintojen toimitusjohtaja Stéphane Courtot. ”Käyttämällä kierrätyspaperia tai paperia, joka on tehty sertifioiduista neitsytkuiduista, RATP:n kaltaiset yritykset myös toimivat kuten vastuulliset kansalaiset eli tukevat kestävän kehityksen mukaisesti hoidettujen metsien kasvua”.

Cocoon on 100 % kierrätyspaperi, jolle on myönnetty Antaliksen Green Star System –luokituksessa täydet viisi tähteä. Tämä luokittelujärjestelmä huomioi oleellisen tiedon kuidun alkuperästä ja paperin valmistusprosessista. Järjestelmä myöntää jokaiselle paperituotteelle 0-5 tähteä sen ympäristövaikutusten mukaan.

paperman