Merkit ja sertifikaatit

Environment_Certifications_259x194.jpg

Merkit  ja sertifikaatit

FSC® (Forest Stewardship Council):

The Forest Stewardship Council® (FSC®) on globaali voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on perustettu edistämään vastuullista metsänhoitoa maailmanlaajuisesti. FSC® määrittelee standardit, jotka perustuvat sovittuihin vastuullisen metsänhoidon periaatteisiin, joita ekologiset, sosiaaliset ja taloudelliset sidosryhmät tukevat. Lisätietoa saat osoitteesta www.fsc.org.


PEFCTM:

PEFCTM Council (the Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) on maailmanlaajuinen organisaatio, joka edistää metsäpohjaisten tuotteiden sertifiointien ja ympäristömerkkien avulla kestävän kehityksen periaatteiden mukaista metsänhoitoa. PEFCTM-sertifikaatti ja/tai ympäristömerkki vakuuttaa asiakkaat ja loppukäyttäjät siitä, että raaka-aine on lähtöisin kestävän kehityksen periaatteiden mukaan hoidetuista metsistä.

 

Lataa Antaliksen FSC®-sertifikaatti tästä linkistä

Lataa Antaliksen PEFCTM-sertifikaatti tästä linkistä

 

ecolabel_logo_119x119.gif

EU-YMPÄRISTÖMERKKI (The European Ecolabel)

EU-ympäristömerkki on Euroopan komission myöntämä eurooppalainen sertifikaatti, ja riippumattomat ja puolueettomat organisaatiot vastaavat sen soveltamisesta kansallisella tasolla.

Tuotteen, joten EU-ympäristömerkki myönnetään täytyy täyttää ympäristökriteerit, joita on asetettu tuotteen elinkaaren joka tasolle. Tämä tarkoittaa alhaisempia ympäristövaikutuksia ilma- ja vesipäästöjen muodossa, sähkönkulutus on vähäisempää, jätteet kerätään paremmin talteen verrattuna vastaaviin markkinolla oleviin tuotteisiin.

joutsemerkki.jpg

JOUTSENMERKKI

Joutsenmerkki eli Pohjoismainen ympäristömerkki (Nordic Swan) erottelee ympäristön kannalta parhaat tuotteet ja palvelut. Joutsenmerkityt tuotteet täyttävät tiukat kriteerit, jotka ottavat huomioon tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset. Jos haluaa painotuotteelleen Joutsenmerkin, on käytettävä Joutsenmerkin käyttöön oikeutettua kirjapainoa, joka painaa Joutsenmerkin kriteerit täyttävälle paperille.
Lisätietoa osoitteesta www.ymparistomerkki.fi.

 

VALKAISU

Kukaan materiaalitoimittajistamme ei valmista paperia sellusta, joka on valkaistu kloorilla. Sen sijaan valikoimassamme on sekä TCF- että ECF-valkaistuja papereita.

TCF 
(Totally Chlorine Free)
TCF on kloorittomasti valkaistusta sellusta valmistettu tuote.

ECF 
(Elementary Chlorine Free)
ECF  on ilman alkuaineklooria (kloorikaasua) valkaistu sellu. Sen sijaan hyödynnetään klooridioksidia, joka ei reagoi samalla tavalla kuin kloori valkaisun yhteydessä. Happivalkaisun ja modernin ECF-valkaisun yhdistelmän kautta saadaan ainetta, joka hajoaa helposti eikä sen vuoksi vaikuta ympäristöön samalla tavalla kuin kloorivalkaisu.

PCF (Process Chlorine Free)
Paperi on valmistettu ilman klooria kierrätyksen valkaisuprosessissa.

 

 

 

paperman