Tietoa pakkaamisesta

tape_259x194.png

Tärkeää  pakkausteippien valinnassa

Alusta
Uusista kuiduista (kraftliner) valmistettujen laatikoiden pinta on sileä pinta, johon teippi kiinnittyy hyvin. Kierrätyskuiduista (testliner) valmistettujen laatikoiden paperikuidut ovat lyhyitä ja ne vaativat vahvemman teipin. Aaltopahvilaatikot valmistetaan suurelta osin kierrätyskuidusta ja silloin tarvitaan luonnonkumiliimainen teippi parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Lämpötila
Missä ympäristössä teippiä käytetään: kylmässä, lämpimässä, kosteassa? Ja miten kuljetus vaikuttaa teippiin? Äärimmäiset lämpötilat vaikuttavat teipin valintaan. PVC-teippi kutistuu 80 asteessa, joten jos tiedät pakkauksen altistuvan korkeille lämpötiloille, valitse teippi, jonka runkomateriaali on polypropeeni (= PP). PP sietää jopa 120-150 asteen lämpötiloja. Kylmissä olosuhteissa ei voida käyttää tavallista pakkausteippiä. Silloin on paras valita PVC-teippi, jonka liima on luonnonkumipohjainen.

Manuaalinen tai koneellinen suljenta
Koneellinen suljenta vaatii helposti aukirullautuvan teipin, joka toimii keskeytymättä ilman ongelmia. Manuaalisen suljennan yhteydessä mahdollisimman vähäinen uloskelausääni on tärkeä. Äänekkään teipin kanssa työskentely voi olla ärsyttävää. Kannattaa myös huomioida, että teipin liima tarvitsee hiukan aikaa tunkeutuakseen kiinnitysalustaan. Sen vuoksi teippiä on painettava, muuten ei paraskaan teippi toimi.

Säilytys
Teipin käyttöikä on rajoitettu. Käytä sen vuoksi vanha teippi ensin loppuun. Teipin kestoikä on 12-24 kuukautta riippuen runkomateriaalista (paperi, muovi, kangas). Teippi tulee säilyttää vaaka-asennossa. Anna sen olla pakkauksessaan, koska pakkaus suojaa teippiä pölyltä, kosteudelta ja auringonvalolta. Teipin säilytyslämpötilan tulee olla 15-25 astetta.

Ole varovainen pakkausta avatessasi. Älä käytä veistä tai muita teräviä esineitä, kun avaat pakkauksen. Käsittele teippirullaa varoen. Teipin vioittuneet reunat saattavat aiheuttaa katkoksia aukirullautumiseen.

Ympäristövalinta
Pakkausteipin yleisimmät runkomateriaalit ovat PVC ja PP. Polypropeeni kuuluu polyolefinien sukuun, joka on muoveista ympäristöystävällisin vaihtoehto pakkausteipeille. Näiden teippien tartuntapinnan valmistukseen käytetään kahta liima-ainetta: luonnonkumia ja vesiliukoista akryylia. Viimeksi mainittu ei sisällä liuotonaineita ja yhdessä PP-muovin kanssa se on ympäristöystävällisin vaihtoehto.

Painettu teippi

Oma painettu teippi on hyvä mainos. Painatus huomataan ja lisäksi se toimii yksinkertaisena tarkastusmerkintänä.

Myyjämme auttavat mielellään sinua teipin valinnassa ja kaikissa teipin painamista koskevissa kysymyksissä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suosittelemme yksinkertaista painatusta, jossa ei ole paljon yksityiskohtia tai liian pientä tekstiä. Negatiivipainanta on painatusteknisistä syistä hieman kalliimpi vaihtoehto, mutta täysin mahdollinen toteuttaa

 

 

paperman