Tietoa pakkaamisesta

packaging_259x194.png

Tärkeää  pakkauksen valinnassa

Tuotteen ominaisuudet
Minkä näköinen tuotteesi on? Onko se pyöreä, kulmikas vai täysin ”mahdoton”? Kuinka paljon se vaatii tilaa? Onko kannattavampaa pakata tavarat yksitellen vai monta tuotetta samaan pakkaukseen?

Helposti vahingoittuva vai kestävä
Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata sisältöä. Käsittelyn yhteydessä pakkaukset joutuvat erilaisten rasitusten ja ympäristövaikutusten kohteiksi. Pakkauksen suojausominaisuudet vaihtelevat käytettävän rakenteen, materiaalin paksuuden ja pinnoitteen mukaan.

Valmistus ja sarjakoot
Kuinka suuri on sarjakokosi? Käsin kootut pakkaukset ovat usein ostohinnaltaan edullisia, mutta tulevat kalliiksi käytössä, jos pakattava on paljon. Käsin kootut pakkaukset sopivat sen vuoksi parhaiten pienten sarjojen pakkaamiseen. Pikapohjarakenne on hieman kalliimpi, mutta pakkaamisen ollessa nopeampaa syntyy säästöjä tuotantokustannuksissa. Koneellisesti kootut pakkaukset sopivat suurten sarjojen pakkaamiseen ja alentavat pakkausten hintaa.

Käsittely ja jakelu
Oikealla pakkausratkaisulla autat vastaanottajaa sen käsittelyssä ja asiakkaasi välttyy tarpeettomilta kustannuksilta. Pakkauksesi on sovittava asiakkaan käsittelyjärjestelmään - oli kyse sitten myymälästä tai tehtaasta. Pakkauksen avaamisen pitää olla helppoa ja pakkausten on sovittava myymälän hyllylle tai liukuhihnalle. Käytännöllinen ja myyntivalmis myymäläpakkaus voi säästää paljon rahaa ja saada helpommin hyvän paikan myymälässä. Käytännöllinen teollisuuspakkaus vähentää asiakkaasi kustannuksia ja parantaa työympäristöä.

Määränpää ja ensivaikutelma
Pakkaus on ensimmäinen asia, jonka asiakas näkee. Pakkaukseen painetun tekstin ja kuvan avulla voit antaa tietoa sisällöstä ja pakkauksen käsittelystä. Lisäksi voit ilmoittaa, mistä paketti tulee. Painettu pakkaus on paras tapa markkinoida sisältöä ja siten lisätä myyntiä. Eikä tämä koske ainoastaan myymälöitä. Teollisuuspakkaus tulee näkyviin myös kuljetuksen ja uudelleen lastaamisen yhteydessä.

Kierrätys
Aaltopahvi- ja kartonkipakkaukset ovat kierrätettäviä. Suomessa aaltopahvi- ja kartonkipakkauksista kierrätetään yli 90%.

 

paperman