Tietoa tulostuksesta

Store_handle_259x194.png

Varastointi  & käsittely

Kuinka paperia pitäisi käsitellä optimaalisen toimivuuden takaamiseksi?

Olet varmaankin joskus seissyt tulostimen tai kopiokoneen äärellä hermostuneena siihen, kun paperi ruttaantuu tai jumittuu koneeseen. Emme tule ajatelleeksi, että paperi on elävä materiaali, joka vaatii oikeanlaisen varastoinnin ja käsittelyn toimiakseen optimaallisesti.

Täältä löydät ohjeita tulostuspapereidesi käsittelyyn niin, että tulostaminen sujuu ongelmitta ja vältytään turhilta koneen huolloilta.

 

Paperi on elävä materiaali
Paperikuitu imee kosteutta ja turpoaa, jos sitä ympäröivä ilma on kostea. Jos ilma on kuivempaa, se kuivuu ja kutistuu. Siksi on hyvin tärkeää, että paperia käsitellään oikealla tavalla.

 

Laita paperi tulostimeen oikeaan aikaan
Vältä aaltoilevan tai kuivuneen paperin käyttöä. Täytä paperikasetti aamulla, äläkä anna paperin jäädä koneeseen pyhien yli, sillä sen jälkeen voi syntyä ongelmia.

 

Käsittele paperia huolellisesti
Älä ilmaa tai tasoita paperinippua. Paperista tulee staattisesti varautunutta ja reunat vahingoittuvat, mikä voi aiheuttaa hankaluuksia ja keskeytyksiä toiminnassa. Älä myöskään säilytä avattua pakkausta patterin läheisyydessä, ettei paperinippu pääse kuivumaan. Käärepaperi ja laatikko suojaavat papereita ja pitävät ne hyvässä kunnossa käyttöä varten.

 

Annan paperille aikaa sopeutua
Paperi toimii parhaiten, jos sitä varastoidaan ja käytetään samassa lämpötilassa. Jos paperia kuljetetaan tai varastoidaan kylmässä, sille täytyy antaa aikaa sopeutua työskentelyhuoneen lämpötilaan. Katso alla olevasta taulukosta aika, jonka yksi paketti (riisi) tai laatikko vaatii sopeutuakseen eri lämpötilaan:

 

Lämpötilan ero                            Sopeutumiseen varattava aika

                                                          1 paketti                                        1 laatikko

10 astetta                                      7 h                                                    11 h

20 astetta                                      9 h                                                    15 h

30 astetta                                      10 h                                                  18 h

35 astetta                                      11 h                                                  19 h

 

paperman