Invercote Background Latest News

Uutiset

logo Priplak

PRIPLAK®-Uutiset

 

 

 

74x74.jpg

 

 

 

 

 

 

>> Nuorilta muotoilijoilta loistavia toteutuksia

 

Aalto-yliopisto järjesti Muotoilun työkalut -kurssin yhteistyössä mm. Airamin, Antaliksen ja Coloron kanssa. Tuloksena syntyi hienoja varjostimia valaisimille, joita on myöhemmin nähtävillä Otaniemessä Aalto-yliopiston galleriatiloissa. ”Tämän kuuden viikon kurssin aikana Muotoilun Kandidaatinohjelman ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat saivat tehtäväkseen suunnitella ja valmistaa teollisesti toteutettavan edullisen lampunvarjostimen sekä kokoamisohjeet ja esittelymateriaalit kyseiseen työhön liittyen”, kertoo kurssin opettaja Tapio Tuominen.

 

Banneri1.jpg

 

Arvostelun perusteina olivat varjostimen yllätyksellisyys, valaistus käyttötarkoituksen mukaan ja aineistojen tekninen toteutus. Lisäksi varjostimen tuli täyttää sille asetetut vaatimukset. Valmiit työt arvioitiin 12.2.2019. Arvioijana toimi Simo Puintila Aalto-yliopistosta. ”Projektin uloksena syntyi 30 erilaista luovaa ratkaisua. Oli hämmästyttävää nähdä, kuinka monta kekseliästä ja jopa tuotantovalmista työtä syntyi näin lyhyessä ajassa!” kommementoi Puintila.

 

Varjostimen materiaalina tuli käyttää Antaliksen PriPlak®-muovimateriaalia. PriPlak®-vaihtoehtoina olivat 0,5 mm paksu kirkas, läpikuultava ja valkoinen PP-muovi. ”Oli hienoa nähdä, kuinka uskomattoman upeita töitä Priplakista voi syntyä! Töissä oli hyvin hyödynnetty materiaalin taipuisuutta ja taitettavuutta, helppoa leikattavuutta, valon taittumista ja eri laatujen yhdistämistä”, toteaa Antaliksen Visual Com -liiketoimintapäällikkö Mika Pöllänen.

 

Varjostin tuli suunnitella Airamin valaisimille ja lampuille. Airam Oy:n edustajana arviointitilaisuudessa toimi tuoteryhmäpäällikkö Maija Niukkanen: ”Opiskelijat olivat tehneet perusteellista ja hyvää työtä. Moni toteutus oli mietitty pienintä yksityiskohtaa myöten ja niissä oli yhdistetty luovaa ajattelua sekä uniikkeja teknisiä ratkaisuja upeiksi kokonaisuuksiksi. Priplak-materiaali soveltuu erinomaisesti valaisimen varjostimeksi”.

 

Tulostamisessa yhteistyökumppanina toimi Coloro.

 

Banneri2.jpg

 

Rosita Kivinen ja hänen KIBO-pöytävarjostimensa | Iiro Törmä ja hänen suunnittelemansa The Donut -kattovarjostin

 

Banneri3.jpg

 

Inkeri Mark suunnitteli Ovia25-kattovarjostimen | Juulia Holm ja hänen suunnittelemansa Juormu toimii sekä katto- että pöytävarjostimena | Daniela Borgström ja hänen suunnittelemansa Square Glove -kattovarjostin | Ella Fabritius ja hänen suunnittelemansa Kubert-pöytävarjostin

 

LISÄTIETOJA        Antalis Oy, Mika Pöllänen, mika.pollanen@antalis.com, puh. 050 527 9481

 

 

 

 

 

 

 

 

 

visuel_latest news.jpg

>> Uusi PriPlak® Supercristal+

 

250-1200 mikronia
PriPlak® Supercristal oli kiiltävän kirkkaan polypropeenin benchmark-laatu yli viiden vuoden ajan. Nyt se on kehitetty uudeksi Supercristal+ -laaduksi ja siten rimaa on jälleen nostettu. Kehittynyttä tekniikkaa käyttämällä Priplak Supercristal+ :sta on saatu entistäkin kirkkaampi ja noin 35% kevyempi kuin vanhemmat PET- ja PVC-muovit. Näin saadaan mahdollisuus säästää rahaa materiaalissa ja ylijäämässä. Tämä 100% kierrätettävä tuote kuuluu laajennettuun 250-1200 mikronin valikoimaan ja se soveltuu erinomaisesti kaikkiin kirkkaisiin pakkausprojekteihin. Se on myös helppo painaa, leikata, nuutata ja liimata (polypropeenin liimaus vaatii erikoisvälineitä ja -liimoja, kuten PP-muoveille soveltuva PUR-liima).