Uutiset

Xeroxin tulostuspapereiden jakelu Antalikselle Länsi-Euroopassa

2013/06/19

Antalis on tehnyt Xeroxille (NYSE: XRX) sitovan tarjouksen heidän paperi- ja tulostustuoteliiketoiminnan ostamisesta Länsi-Euroopassa sekä yksinoikeudesta Xerox-tavaramerkillä varustettujen papereiden ja tulostusmateriaalien markkinointiin ja jakeluun Länsi-Euroopassa.

Tämän EU-komission kilpailuviranomaisten hyväksyntää odottavan yrityskaupan uskotaan saatettavan päätökseen vuoden 2013 viimeisen neljänneksen alussa. Asiaankuuluvat neuvottelut henkilöstön edustajien kanssa ovat alkaneet.

Xeroxin paperi- ja tulostustuoteliiketoiminta työllistää noin 280 henkilöä 16 maassa. Sen liikevaihto on noin 300 miljoonaa € ja volyymi 280.000 tonnia paperia.

Tämä yrityskauppa antaa Antalikselle mahdollisuuden:

  • vahvistaa asemaa tulostuspaperimarkkinoilla Länsi-Euroopassa
  • tarjota asiakkaille enemmän vaihtoehtoja – kattava tuotevalikoima, johon jatkossa kuuluu myös kansainvälinen huippuluokan Xerox-brändi
  • laajentaa asiakaspohjaa ja saada käyttöön uusia myyntikanavia eli Xeroxin jälleenmyyjät
  • vahvistaa strategista yhteistyötä tavarantoimittajien kanssa
  • tuoda uutta osaamista konserniin
  • parantaa kannattavuutta ja toiminnallista tehokkuutta, erityisesti logistiikan ja varastokapasiteetin hyödyntämisessä.


Pascal Lebard, Sequanan ja Antaliksen hallituksen puheenjohtaja (CEO) kommentoi: “Olemalla aktiivinen tulostuspapereiden jakelijoiden markkinan yhdistymisessä Antalis saa kriittistä massaa kaksinkertaistaen sekä volyymin että myynnin. Tämä yrityskauppa on tehty erittäin kilpaillulla markkinalla, jossa vain suuret pärjäävät. Yhdistyminen antaa Antalikselle mahdollisuuden vahvistaa ydinliiketoimintaansa, maksimoida kassavirtaansa ja parantaa kannattavuuttaan”.

Hervé Poncin, Antaliksen toimitusjohtaja (COO), lisää: “Tämän yrityskaupan ansiosta Antalis täydentää valikoimaansa tulostus- ja digitaalisen painamisen markkinalla kansainvälisesti tunnetulla brändillä. On tärkeää, että voimme vahvistaa toimintaamme Länsi-Euroopassa ydinmarkkinallamme, mutta samalla tämä kauppa tuo positiivista vaikutusta kasvaville markkinoille sekä tukee Pakkaus- ja Suurkuvatulostus-sektoreidemme liiketoimintaa”.

Tarjouksen piiriin kuuluvat seuraavat maat: Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Luxemburg, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi ja Tanska.

 

Xerox Europe

Jo 75 vuotta, Xerographyn keksimisestä lähtien, Xerox on auttanut yrityksiä yksinkertaistamaan työnkulkua. Nykyään Xerox on liiketoimintaprosessien ja dokumentinhallinnan maailman johtava osaaja, joka auttaa työnkulun tehostamisessa niin, että yritykset voivat keskittyä omaan liiketoimintaansa. Xeroxin pääkonttorin sijaitsee Yhdysvaltojen Norwalkissa, Connecutissa. Xeroxin 140.000 työntekijää palvelevat asiakkaita yli 160 maassa tarjoten palveluita, tulostustarvikkeita ja ohjelmistoja yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaille. Lisää osoittteessa www.xerox.com

Xerox Europella on tuotanto- ja logistiikkatoimintoja Irlannissa, Iso-Britanniassa ja Alankomaissa. Xeroxin Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee Ranskan Grenoblessa.

 

Sequana (NYSE Euronext Paris: SEQ) on tärkeä vaikuttaja paperiteollisuudessa. Yrityksellä on johtava asema molemmissa liiketoiminta-alueissaan:

  • Antalis: Euroopan johtava papereiden ja pakkaustuotteiden jakelija, yrityksen palveluksessa noin 6.000 henkilöä 44 eri maassa.
  • Arjowiggins: Maailman johtava design- ja teknisten papereiden valmistaja, yrityksen palveluksessa yli 5.000 henkilöä.

Sequanan raportoima myynti 3,9 mrd € ja noin 11.000 ilhmistä ympäri maailmaa vuonna 2012.

Sequana
Analysts & Investors
Xavier Roy-Contancin
+33 1 58 04 22 8
Communication
Sylvie Noqué
+33 1 58 04 22 80

contact@sequana.com
www.sequana.com

Image Sept
Claire Doligez
Priscille Reneaume
+ 33 1 53 70 74 25
cdoligez@image7.fr
preneaume@image7.fr

 

 

paperman