Uutiset

Nuorilta
muotoilijoilta loistavia toteutuksia

2019/03/04

Aalto-yliopisto järjesti Muotoilun työkalut -kurssin yhteistyössä mm. Airamin, Antaliksen ja Coloron kanssa. Tuloksena syntyi hienoja varjostimia valaisimille, joita on myöhemmin nähtävillä Otaniemessä Aalto-yliopiston galleriatiloissa. ”Tämän kuuden viikon kurssin aikana Muotoilun Kandidaatinohjelman ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat saivat tehtäväkseen suunnitella ja valmistaa teollisesti toteutettavan edullisen lampunvarjostimen sekä kokoamisohjeet ja esittelymateriaalit kyseiseen työhön liittyen”, kertoo kurssin opettaja Tapio Tuominen.

Arvostelun perusteina olivat varjostimen yllätyksellisyys, valaistus käyttötarkoituksen mukaan ja aineistojen tekninen toteutus. Lisäksi varjostimen tuli täyttää sille asetetut vaatimukset. Valmiit työt arvioitiin 12.2.2019. Arvioijana toimi Simo Puintila Aalto-yliopistosta. ”Projektin uloksena syntyi 30 erilaista luovaa ratkaisua. Oli hämmästyttävää nähdä, kuinka monta kekseliästä ja jopa tuotantovalmista työtä syntyi näin lyhyessä ajassa!” kommementoi Puintila.

Varjostimen materiaalina tuli käyttää Antaliksen Priplak-muovimateriaalia. Priplak-vaihtoehtoina olivat 0,5 mm paksu kirkas, läpikuultava ja valkoinen PP-muovi. ”Oli hienoa nähdä, kuinka uskomattoman upeita töitä Priplakista voi syntyä! Töissä oli hyvin hyödynnetty materiaalin taipuisuutta ja taitettavuutta, helppoa leikattavuutta, valon taittumista ja eri laatujen yhdistämistä”, toteaa Antaliksen Visual Com -liiketoimintapäällikkö Mika Pöllänen.

Varjostin tuli suunnitella Airamin valaisimille ja lampuille. Airam Oy:n edustajana arviointitilaisuudessa toimi tuoteryhmäpäällikkö Maija Niukkanen: ”Opiskelijat olivat tehneet perusteellista ja hyvää työtä. Moni toteutus oli mietitty pienintä yksityiskohtaa myöten ja niissä oli yhdistetty luovaa ajattelua sekä uniikkeja teknisiä ratkaisuja upeiksi kokonaisuuksiksi. Priplak-materiaali soveltuu erinomaisesti valaisimen varjostimeksi”.  

Tulostamisessa yhteistyökumppanina toimi Coloro.

 

LISÄTIETOJA

Antalis Oy, Mika Pöllänen, mika.pollanen@antalis.com, puh. 050 527 9481

Priplak-uutiset

paperman