Uutiset

Antalis virallisena COP21 -ympäristönmuutoskonferenssin yhteistyökumppanina

2015/10/20

Antalis, johtava kansainvälinen papereiden, suurkuvatulostamisen ja pakkausratkaisujen tukkukauppa, on YK:n COP21-ympäristönmuutoskonferenssin virallinen yhteistyökumppani. Antalis toimittaa kaikki paperit, joita käytetään asiakirjoissa tämän mittavan kansainvälisen tilaisuuden puitteissa. Lomakkeistoissa, julisteissa, esitteissä ja muissa painotuotteissa käytetään Antaliksen Green Star System –luokituksen mukaan viiden tähden tuotteita, ts. kierrätettyjä ja EU-ympäristömerkin saaneita papereita. Näin siksi, että tilaisuuden teema ja Antaliksen sitoutuminen ympäristövastuullisuuteen toteutuvat.

Virstanpylväät ilmastonmuutoksessa
YK:n ympäristönmuutoskokouksen (COP21/CMP11) 21. istunto, josta käytetään myös tunnusta “Paris 2015”, pidetään Ranskassa 30.11. – 11.12.2015 välisenä aikana. Kokouksella on kunnianhimoinen, mutta ratkaiseva tavoite: saada hyväksyntä sitoville kansainvälisille ilmastosopimuksille, joilla rajoitetaan maailmanlaajuisesti ilmaston lämpötilan nousua alle 2° C. 

Liiketoiminnat edistävät suorasti tai epäsuorasti maailmanlaajuista lämpenemistä ja ovat siksi merkittäviä sidosryhmiä tehokkaiden ratkaisujen suunnittelussa. Kaikilla niillä on velvollisuus harjoittaa liiketoimintaansa vastuullisella tavalla ja varmistaa, että niiden ympäristövaikutukset on minimoitu. Johtavana paperitukkukauppana Antalis seisoo täysin vastuunsa takana pyrkien varmistamaan, että paperiteollisuuden ääntä kuunnellaan – sitä kun usein väärin perustein syytetään yhdeksi suurimmista syistä metsänhakkuille ja sitä kautta ilmaston lämpenemiselle.

“Antaliksen ja paperiteollisuuden yleisesti on johdettava esimerkillään ja jatkettava jo tehtyjä ponnisteluja ympäristövaikutusten vähentämiseksi, esim. lisäämällä yhteistuotantoa ja uusiutuvien energialähteiden käyttöä sekä markkinoimalla alhaisempaa ympäristövaikutusta aiheuttavia kierrätyspapereita”, sanoo Hervé Poncin, Antalis International –konsernin toimitusjohtaja. “Ympäristövastuu on jatkuvaa sitoutumista, jonka on oltava osa jokaisen yrityksen DNA:ta, mikäli aiomme panostaa kestävällä tavalla planeetan suojelemiseksi ja vähentääksemme maailmanlaajuista lämpenemistä. Antalis on ylpeä saadessaan tukea COP21-projektia ja sen kunnianhimoisia tavoitteita.”

Antaliksen sitoutuminen ympäristövastuuseen

Antaliksen tavoitteena on tarjota täysi läpinäkyvyys ja jäljitettävyys sen lähteille ja rohkaista ympäristövastuullisen paperin käyttöä, sillä puu on paperin pääraaka-aine.
Antalis markkinoi kierrätyspapereiden käyttöä ja tarjoaa laajaa ympäristöystävällisten tuotteiden valikoimaa markkinalla
Konserni on sitoutunut olemaan kattavasti käyttämättä luonnon metsistä lähtöisin olevaa puuta varmistamalla 100% jäljitettävyyden hankintaketjulle – kiitos Myrmexin
Antalis vaalii kestävän kehityksen mukaisesti hoidettujen metsien kehitystä ja nykyään 75 % Antaliksen kautta myydyistä tuotteista on PEFCTM- tai FSC®-sertifioituja ja 46%:lla on EU-ympäristömerkin käyttöoikeus.

Työkaluja yleisen tietoisuuden lisäämiseksi

Antalis on tehnyt lukuisia työkaluja lisätäkseen yleistä tietoisuutta asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja kansalaisten joukossa ja auttaakseen heitä tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja, mm.
Green Star System on järjestelmä, joka perustuu yleisesti tunnettuun tapaan luokitella palveluita ja tuotteita. Järjestelmässä tiedot kuidun alkuperästä ja valmistusprosessista ovat edelleen keskeisessä asemassa. Kukin paperituote saa nollasta viiteen tähteä ympäristöominaisuuksiensa mukaisesti.
Green White Paper kertoo eduista, joita paperin integrointi yrityksen CSR-strategiaan tuo tulleessaan – erityisesti aikana, jolloin monet siirtyvät digitaaliseen median käyttöön ja paperittomuuteen.
Antaliksen tuottama inspiroiva video, joka paljastaa monia väärinkäsityksiä paperiteollisuudesta käyttämällä lukuja tutkimuksista, jotka monet ympäristöviranomaiset ovat vahvistaneet.

Antaliksesta
Antalis on Euroopan johtava paperin, pakkaamisen ja visuaalisen kommunikaation tukkukauppa. Maailmanlaajuisesti se on toisella sijalla 2,585 miljardin liikevaihdollaan vuonna 2014, konsernin 5.585 henkilöllä palvellen yli 120.000 asiakasta, yritystä ja kirjapainoa 44 eri maassa niiden 118 jakelukeskuksen kautta. Antaliksesta lähtee 14.000 toimitusta päivittäin ja se jakaa 1,8 miljoonaa tonnia paperia vuosittain maailmanlaajuisella tasolla. Antalis on Sequanan omistama jakelija. Lisätietoa osoitteesta www.antalis.com tai www.antalis.fi.

Lisätietoa COP21–projektista: http://www.cop21.gouv.fr/en

Lista COP21–yhteistyökumppaneista: http://www.cop21.gouv.fr/en/partners/business-and-sponsors 

paperman