Näytepalvelumme on suljettuna 12.7. - 1.8. välisenä aikana. Hyvää kesää!

Antalis Corporate

About_Us_History_259x194.jpg

Antalis Corporate

Antalis syntyi vuonna 2000, kun noin 40 kansainvälistä jakeluyritystä ympäri maailmaa yhdistyi.

Antalis-yhtiön visionäärisen markkinoiden lähestymistavan ja kaikkien näiden yhtiöön kuuluvien yksiköiden kokemuksen ja liiketoiminnan vahvuuksien jakamisen ansiosta yhtiöstä on tullut johtava tukkukauppa Euroopassa. Harmonisoidun valmistuksen ja myynnin, yhteisen tavarantoimituksen ja yhteisten logistiikkajärjestelmien, ainutlaatuisen brändin ja markkina-aseman, globaalin markkinointilähestymistapansa ja kattavan paikallistuntemuksensa ansiosta tämän päivän Antalis tarjoaa asiakkailleen laajimman ja kattavimman tuote- ja palveluvalikoiman.

Tämä ainutlaatuinen asema on tulosta strategisista askelista, jotka on otettu kahden viimeisen vuosikymmenen aikana.


1991Arjo-Wiggins Appleton perustettiin. Tämä yhtiö syntyi Ranskassa toimineen Arjomari Prioux ja Englannissa toimineen Wiggins Teape Appleton -yhtiön yhdistymisestä. Markkinointiosaston nimeksi tuli Arjowiggins Merchanting, siinä yhdistyivät Arjomari-Prioux ja Wiggins Teape Appleton -yhtiöiden kaksi markkinointiosastoa.


2000: Arjowiggins Merchanting -yhtiöstä tuli Antalis. Jokaisessa maassa Arjowiggins Merchanting -yhtiön eri brändien perintöä kerättiin yhteisen Antalis-katto-organisaation alle. Antalikseksi tulivat siis esim. Wiggins Teape Iso-Britanniassa, Tomas Redondo Espanjassa, Arjomari Diffusion Ranskassa, Mühlebach Sveitsissä, Haseldonckx Belgiassa ja Alpha Papier Alankomaissa.


2000 - 2007: Antalis jatkoi yritysostojaan maantieteellisesti erilaisilla markkinoilla, esim. Puolasta ostettiin Nitech, Tsekistä ja Slovakiasta Smoza, Saksasta Bechthold ja Chilestä GMS. Samaan aikaan Antalis aloitti laajenemisen pakkausmarkkinoilla ostamalla yritykset Brangs + Heinrich ja Dekker Packaging.


Vuoden 2007 loppu: Antalis osti The Map Merchant Group -yhtiön, joka oli M-realin paperitukkukaupparyhmä. Tämän hankinnan kautta Antaliksesta tuli Euroopan suurin ja maailman neljänneksi suurin paperin jakelija. Antalis on pystynyt laajentamaan palvelujaan uusiin asiakkaisiin erityisesti Pohjoismaissa, Baltian maissa ja Itä-Euroopassa.

Viime vuosina hankinnat ovat keskittyneet suuren potentiaalin omaaviin markkinoihin eli pakkaamiseen ja suurkuvatulostukseen. Esimerkkejä pakkauspuolen hankinnoista ovat Pack 2000 Saksassa, Ambassador Iso-Britanniassa sekä viimeisimpänän Abitek Chilessä ja Branopac Tsekissä. Suurkuvatulostuspuolelta esimerkkinä toimii saksalainen Macron. Nämä hankinnat vahvistavat Antaliksen johtavaa asemaa papereiden, pakkausratkaisujen ja suurkuvatulostusmateriaalien jakelijana.


2013Antalis osti Xerox Document Supplies Europe –liiketoiminnan ja yksinoikeuden Xerox-tavaramerkillä varustettujen papereiden ja digitaalisten painomateriaalien jakeluun ja markkinointiin 16 Länsi-Euroopan maassa (Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Luxemburg, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska).


2015: Antalis lisäsi vauhtiaan pakkaus- ja suurkuvatulostusliiketoiminnan jakelumarkkinoilla kasvamisessa seuraavilla yritysostoilla: PaperlinX:n pakkausyritykset, 1st Class Packaging, Donington Packaging Supplies ja Parkside Packaging Iso-Britanniassa; Hansapakend Eestissä (Pakkaus); PaperlinX A/S Tanskassa (tuotti kaksi kolmasosaa myynnistään pakkauspuolelta ja yhden kolmasosan suurkuvapuolelta; ja Cadorit i Boras AB Ruotsista (toimii pelkästään suurkuvamarkkinoilla).

• Antalis on ostanut myös tunnetun Data Copy -brändin Metsä Boardilta. Johtavan brändin osto vahvistaa Antaliksen asemaa tulostuspaperimarkkinalla laajemmalla tulostuspaperituotteiden valikoimalla yhdessä muiden merkittävien brändien, Xerox® ja Image, kanssa.


Vuoden 2016 lopussa Antalis toteutti kohdistettujen yritysostojen strategiaansa pakkaus- ja suurkuvatuotteiden osalta sekä jatkoi paperinjakelumarkkinan vakauttamista:
Antalis osti perulaisen pakkaustuotteiden jakeluyrityksen, TFM Industrialin, jonka myynti oli n. 5 miljoonaa euroa. Tämä yrityskauppa vahvistaa Antaliksen jalanjälkeä Latinalaisessa Amerikassa, jossa konsernilla on jo noin 18 miljoonan euron liiketoimintaa Chilessä, Boliviassa ja Perussa.

Antalis on myös allekirjoittanut sopimuksen Gregersenin ostosta. Yritys on suurkuvalaitteiden ja -tarvikkeiden jakelija Norjassa n. 6 miljoonan euron liikevaihdolla.

Näiden lisäksi Antalis on jatkanut perinteisten markkinoiden vahvistamisstrategiaansa ostamalla irlantilaisen  paperinjakeluyrityksen Swan Paperin, jonka liikevaihto on noin 13 miljoonaa euroa. Tämä yrityskauppa edistää johtoasemaa nopean kasvun maassa, missä konsernilla on jo liikevaihtoa 34 miljoonan euron edestä.

2017 (12.6.2017) Antalis International listautui Euronext-pörssiin Pariisissa.

• 2018 Antalis on tehnyt sopimuksen ostaa IGEPAn paperijakelun liiketoiminnan Ruotsissa ja Norjassa, hanke on määrä saada päätökseen kesäkuun aikana.

Lue lisää Antalis Corporate -nettisivuilta: www.antalis.com

 

 Our management team

Organigramme_update.jpg

paperman